Feetpoint en diabetes
Huid als spiegelbeeld van onze ziel
De huid geldt als spiegel van onze innerlijke aandoeningen, met name ook bij diabetes mellitus. Mensen die suikerziekte hebben, hebben zeer vaak een overgevoelige huid, die zich toont door droogheid en kloven en met name aan de voeten. Als dit niet voldoende en regelmatig wordt verzorgd, kan dit aanzienlijke vervolgziektes met zich meebrengen bijvoorbeeld het diabetische voetsyndroom. Daarom is preventie van belang.

Het begint met de voeten
Juist diabetici met hun droge huid worden met name getroffen door complicaties. Als oorzaak wordt hier verondersteld dat bij diabetici het gevreesde letsel aan het autonome zenuwsysteem in een vroeg stadium aan de voeten begint en daar met name aanwezig is. Ook de gevreesde schade aan de vaatwand (arteriosclerose), die tot een verstoorde doorbloeding van de grotere en kleinere bloedvaten leidt (macro- en microangiopathie), treedt in eerste plaats aan de voeten op, dit gedeelte is het verst verwijderd van het hart en is daarom bijzonder gevoelig voor storingen.
Hierbij komt nog het feit dat door het schoeisel de voetenhuid aanvullend wordt belast.

Huidvorming en onderhoudsadviezen

Gezien de bijzondere risico's adviseren de huidspecialisten een preventief en ondersteunend gebruik van verzorgingsproducten die de vochthuishouding van de huid. Onderzoeken met speciale meetapparatuur (corneometers) tonen aan dat bij droge, kloofrijke en verdikte huid de waterhuishouding in de hoornlaag van de huid is verminderd. Hiermee wordt duidelijk dat de huid vochtgebrek vertoont. Huidexperts adviseren daarom het gebruik van ureumhoudende onderhoudsproducten zoals bijv. Feetpoint voetbad met eeltwekerextract en Feetpoint klovenworder, die zich sinds een groot aantal jaar bij de verzorging van droge huid bij diabetes alsmede bij psoriasis en neurodermitis hebben bewezen.
Verzorging brengt op lange termijn succes met een elastische en bezienswaardige huidvorming.


syNeo
Klovenwonder        
Speciaal voetbad  
Werkstof Ureum    
Diabetes                
Kwaliteit                 
Waar te koop        
Contact                  
Online Shop          
Gezonde voeten    
  Feetpoint produkten zijn dermatologisch getest en bijzonder geschikt voor diabetici.
Copyright
Heijne Import B.V.
Algemene leverings- en
betalingsvoorwaarden